Първият круизен кораб откри сезона в Бургас

"Costa neo Romantica" откри круизния сезон на Морска гара Бургас. Лайнерът извърши двудневен преход от дестинация Гръцки острови /Минос/ и пристигна директно в Бургас, като пропусна порт Истанбул.

„Сезонът тази година не е силен като посещения, но е знаков не само за Бургас, но и за дестинация Черно море. След събитията в Истанбул тази година опасността да не влезе круизен кораб в Черно море беше голяма. Това е първият кораб, който пристига в Бургас и анулира посещения в турските пристанища.

Досега всички пасажерски кораби, които са посещавали Бургас са спирали в Истанбул. За първи път „Costa neoRomantica” прави морски преход от Гърция до Бургас. Такава е програмата и на корабите на MSC Cruises, които ще имат посещения на Морска гара Бургас. Това показва, че дестинация Бургас предизвиква интерес”, каза изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов.

Той допълни, че тази година заради атентатите в Турция са анулирани 400 посещения на круизни кораби в пристанище Истанбул. За настоящия круизен сезон „Пристанище Бругас” АД има договорени осем посещения на пасажерски кораби на круизните оператори Costa Crociere и MSC Cruises. Маршрутите включват посещения на различни туристически дестинации в Средиземно и Черно море.

На борда на лайнера има 1300 туристи. Половината от тях са записали екскурзии до Несебър, Котел, Жеравна и етнографския музей в Оризаре. Останалите туристи ще имат възможност да разгледат Бургас или да направят морска разходка с кораба „Анастасия” до остров „Света Анасатасия”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони