Олимпийски шампион откупи картина от благотворителна изложба в Резиденция на алхимика

Двукратният олимпийски шампион в едноместното кану от Игрите в Барселона през 1992 г. Николай Бухалов направи първата откупка на картина от благотворителната изложба с картини на световноизвестния цигулар проф. Мичо Димитров. Тя бе организирана от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан в "Alchemist Residence" в баровското предградие на Пловдив Белащица в подкрепа на деца с церебрална парализа, които се лекуват в МБАЛ "Медлайн".

Проф. Мичо Димитров подреди свои творби във Виенския салон на Резиденцията на д-р Невен Енчев на тематичната вечер "Alchemist Residence е класика", с която бе сложено началото на сезон-2016. Още трима от гостите закупиха картини, за да подпомогнат благородната кауза.

"Започнах да рисувал след операция, която ми попречи да държа картините. Приятно съм изненадан, че картините ми се харесват толкова много", заяви прочутият наш цигулар, който получи комплименти за живописните си картини от известния пловдивски художник Васил Стоев. Проф. Мичо Димитров допълни, че иска да подкрепи болните деца не само материално, но и като посети верига болници "Медлайн", за да им посвири.

"Имам наблюдения, че музиката им влияе изключително благотворно и с удоволствие ще го направя. Освен това отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ "Медлайн" е известно с големия брой успешно лекувани деца, както и с грижите, които полагат за тях мениджърът д-р Невен Енчев и завеждащия лекар д-р Янаки Янакиев", допълни Мичо Димитров, който се завърна у нас след 28 години в Холандия.

Освен на картините на проф. Мичо Димитров гостите на д-р Невен Енчев и чаровната му съпруга д-р Ваня Александрова се насладиха и на изложба от стари автомобили. Посетители се снимаха със старите, но отлично поддържани возила. Голям интерес предизвика "Москвич" с надпис "Народна милиция". Всички 15 возила, подредени в четвъртък вечерта пред Резиденцията на Алхимика, застанаха навръх Гергьовден и на старта на тридневното международно рали за ретро и класически автомобили "Марица", организирано от пловдивския автомобилен клуб "Ретро".

Председателят на клуба Дончо Дончев връчи на д-р Невен Енчев, президент на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, купа в знак на благодарност. "Благодарение на прекрасния човек д-р Енчев успяхме да проведем тазгодишното издание на надпреварата", заяви Дончо Дончев.

Преди началото на тематичната вечер бяха открити новите два тенис корта на "Alchemist Residence, изградени според стандартите на ITF - Международната тенис федерация. Вицепрезидентът на федерацията по тенис д-р Георги Крумов дойде специално за случая. Д-р Енчев увери своя колега д-р Крумов, че това е само началото и още тази година в непосредствена близост ще изгради още три нови тенис корта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони