3-годишно българче е открито в Гърция само в изоставена къща, завързано за стол, с рани и язви от гасени цигари

Снимка: Архив

3-годишно дете от български произход бе намерено завързано за стол, с тяло, цялото в  рани и язви, както и белези от гасени цигари по него, съобщават гръцки медии, цитирани от "Български новини".

Дори и полицаите се шокирали от картината, която видели, когато открили детето в изоставена къща в Немея. Служителите на реда отишли в къщата след сигнал, подаден от случаен минувач, който чул писъците и плача на малкото момче. Лекарите в здравния център установили, че момчето има рани дори от цигари, гасени върху тялото му.

След разследвания от полицията са намерили родителите на детето - българи, които имат и други две малки деца. Българите казали на полицията, че завързали детето, защото било палаво и трябвало да отидат в Нафплио, за да търсят работа.

За шокиращия инцидент е информиран прокурорът на Коринтос, който е постановил другите две деца на двойката да бъдат настанени веднага в дом на фондацията „Усмивка на детето“. Също така на децата незабавно да бъде оказана и психологическа подкрепа. Родителите са арестувани с обвинение за насилие над деца и излагането им на риск.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини