Сергей Станишев: Президентските избори не са предрешени

"Тези избори не са предрешени, стабилността на управляващите е привидна, тя е стабилност на сделките и статуквото", заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев, предаде Канал 3.

Той поиска от делегатите на БСП, по време на 49 конгрес на партията, да опровергаят лошите пророчества, че си тя си отива. Допълни, че това е отговорност на социалистите, защото България се нуждае "от силна БСП, като алтернатива на дясното статукво", което не носи нищо добро на народа.

Според него в България е налице дезинтегрирано общество, разнебитени, неработещи институции, огромни неравенства в обществото и затова БСП има своята мисия като партия, като "дълбоко национална, партия на просветената, демократична и социална държава".

"Да имаме фигура, която да внушава респект и да отстоява конституцията и социалната държава", призова бившият соцлидер и допълни, че БСП трябва да излъчва самочувствие, защото, ако самите социалисти не си вярват, и хората няма да им повярват.

Станишев загатна и за вътрешните противоборства покрай лобитата на сегашния лидер Миков и конкуренцията, която иска промяна в ръководството. Той призова, колкото и да са остри дискусиите за бъдещето на БСП и за избора на новия лидер, делегатите да направят така, че всички заедно да посрещнат на следващия ден след конгреса Деня на Европа и Деня на победата - 9 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика