Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Сергей Станишев: Президентските избори не са предрешени

“Тези избори не са предрешени, стабилността на управляващите е привидна, тя е стабилност на сделките и статуквото”, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев, предаде Канал 3.

Той поиска от делегатите на БСП, по време на 49 конгрес на партията, да опровергаят лошите пророчества, че си тя си отива. Допълни, че това е отговорност на социалистите, защото България се нуждае “от силна БСП, като алтернатива на дясното статукво”, което не носи нищо добро на народа.

Според него в България е налице дезинтегрирано общество, разнебитени, неработещи институции, огромни неравенства в обществото и затова БСП има своята мисия като партия, като “дълбоко национална, партия на просветената, демократична и социална държава”.

“Да имаме фигура, която да внушава респект и да отстоява конституцията и социалната държава”, призова бившият соцлидер и допълни, че БСП трябва да излъчва самочувствие, защото, ако самите социалисти не си вярват, и хората няма да им повярват.

Станишев загатна и за вътрешните противоборства покрай лобитата на сегашния лидер Миков и конкуренцията, която иска промяна в ръководството. Той призова, колкото и да са остри дискусиите за бъдещето на БСП и за избора на новия лидер, делегатите да направят така, че всички заедно да посрещнат на следващия ден след конгреса Деня на Европа и Деня на победата – 9 май.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.