Кобрата е кралят на Европа, Тайсън Фюри видя триумфа на българина

Най-добрият ни боксьор при професионалистите Кубрат Пулев надви Дерек Чисора в 12 рунда с 2:1 съдийски гласа за европейската титла в Хамбург. Двубоят се случи пред очите на настоящия носител на световната титла в тежка категория Тайсън Фюри, срещу когото ще се изправи Кобрата в директен сблъсък за отличието.

Пулев беше по-добър от своя противник, нанесе много повече точни удари и играеше разнообразно, Чисора от своя страна заложи на хукове, които рядко пробиваха добрата защита на българина. 

В първия рунд Чисора агресивно натисна Кобрата, който пък му нанесе прав десен и в  55 секунди преди гонга, а след това пласира още един, а за финал вкара и ляв прав. Следващите части бяха равностойни, като Пулев нанасяше повече удари. 

В петия рунд Кобрата беше нанесъл със 100 удара повече от своя английски съперник, според статистиката. Точните бяха три пъти повече. Чисора започна да става по-бавен и невнимателен, измори се, търсеше по-бързи схватки и клинчове. 

Нашенецът беше най-силен в четвъртия рунд където нанесе комбинация от два прави десни и ляв на опонента си. Чисора се опита да се съвземе в следващите рундове, но Пулев не му позволи да нанесе много точни удари, поради добрата си защита. 

В осмия рунд Кобрата имаше над 45 джаба повече от съперника си. В следващата част Чисора се посъвзе нанесе няколко точни ъперкъта и се съвзе. В десетия рунд Пулев водеше с 8 точки. 

Във фишовете си накрая двама от съдиите присъдиха победа на Кобрата съответно със 116:112 и 118:110, докато третият арбитър отсъди 113:115 в полза на Чисора.

Решението на третия рефер, от Швейцария, изуми коментаторите по германската телевизия САТ 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт