Подпомагат 25 абитуриенти с по 140 лв. в Разград

С по 140 лева ще бъдат подпомогнати 25 абитуриенти в Разград, съобщава Любка Стоянова, председател на Федерацията на жените в Разград, предаде "Фокус".

Тя уточни, че учениците, които ще бъдат подпомогнати, са възпитаници на всички общински и държавни средни училища в града и са посочени от педагогическите съвети. „Дават ни списък на тези деца, които са социално слаби, но имат добър успех и добро поведение в училище.

Общо 3500 лева ще бъдат раздадени тази година“, посочи Любка Стоянова и добави, че средствата са събрани от благотворителна изложба-базар, която се е провела в навечерието на Великденските празници.

Освен това средства са дарили и много частни спонсори. Федерацията на жените организира тази инициатива за 18-та поредна година в Разград, като през 2015 година са подпомогнали 24-ма зрелостници.

„Федерацията на жените е обединение на всички женски организации в община Разград. Ние провеждаме и доста други инициативи. Преди месец организирахме профилактични прегледи за рак на шийката на матката и тогава се прегледаха 107 жени“, каза още Любка Стоянова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини