Погнаха пиратските таксита в Търново

Държавната автомобилна инспекция /ДАИ/, полицията и съдът обединиха усилия срещу пиратските таксита във Велико Търново. Административният съд в старата столица вече се произнесе с решение като потвърди спиране от движение на заловена копърка.

Темида потвърди наложени от ДАИ санкции на спипан нелегален превозвач. Магистратите са приели като законосъобразно отнемането на свидетелство за регистрация и на предна регистрационна табела на таксито, както и отреденото място за принудително домуване на автомобила.

Крутите мерки били предприети от автомобилната инспекция след като около 12 часа на 15 януари тази година в ДАИ получили сигнал от полицията, че е необходимо да укажат съдействие за установяване на нарушение при извършване на обществен превоз.

При внезапна проверка на автобусна спирка на ул.”Никола Габровски” до Кооперативния пазар в старата столица, инспекторите заселкли таксиметров автомобил „Дачия Сандеро“, лична собственост на З.С.

Оказало се, че шофьорът извършва таксиметров превоз на трима пътници по направление Велико Търново- село Мерданя – град Златарица на цената на автобусния билет, като превозното средство, с което се осъществява транспорта не е включено в списъка на регистрираните таксита.

За установеното административно нарушение служителите на ДАИ съставили акт на С.В., а колата била спряна от движение. Собственикът на таксито копърка оспорил акта пред Административния съд , но магистратите отхвърлили жалбата му като неоснователна.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони