ДПС прогнозира предсрочни парламентарни избори през следващата пролет

Движението за права и свободи прогнозира предсрочни парламентарни избори следващата пролет, съобщи БНР. Правителството няма да падне с вот на недоверие, а ще се самосъбори, заяви доскорошният съпредседател на движението Рушен Риза. Той каза това в хасковското село Караманци, където се отбелязват 32 години от началото на т.нар. Възродителен процес.

Депутатът от ДПС Рушен Реза и досегашен съпредседател на Движението, прогнозира, че на пролет ще има предсрочни избори: "България не заслужава такова правителство. Правителството трябва да бъде малко по-диалогично. Правителството трябва да чува и гласа на опозицията. Според мен, правителството отдавна е изчерпало възможностите си. Даже,според мен, продължи малко повече, отколкото трябваше да продължи".

Според ДПС, препъни-камъкът за кабинета "Борисов" са проблемите с Изборния кодекс: "Значи много преломни точки има, но според мен, Изборният кодекс е кулминацията на всички проблеми, които досега се събираха и по един или друг начин, само и само някой да си реализира своите кадри във властта. Не знам дали наесен е възможно като време да има предсрочни избори, но на напролет съм сигурен".

От ДПС са категорични, че ако няма промени в Изборния кодекс, ще бъдат сезирани и европейските институции.

Коментари

Задължително поле