Утре около и след обяд ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на отделни места ще има и градушки

През нощта облачността ще е разкъсана и главно в северните райони ще има превалявания от дъжд. Ще е почти тихо. В сутрешните часове на отделни места в ранините и котловините видимостта ще е намалена. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Отново на отделни места ще има и градушки. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, а максималните – между 16 и 21 градуса. Това съобщиха от НИМХ към БАН, предаде "Фокус".

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и слабо ще се повиши.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, на отделни места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб, след обяд до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 17 и 20 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, но в следобедните часове ще развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Над 2200 метра ще вали сняг. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

Във вторник и сряда преваляванията ще са на малко места. Ще духа слаб, предимно източен вятър. Температурите слабо ще се повишат. В четвъртък вятърът в повечето райони ще се ориентира от югоизток, в Източна България - от югозапад, все още ще е слаб, ще се затопли още. Ще преобладава облачно време, на места в западната половина ще има и слаби превалявания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето