Марселиньо пуснат във ваканция до края на май

Звездата на "Лудогорец" Марселиньо е пуснат във ваканция до края на месец май и ще се прибере у нас за началото на лагер-сбора на националния ни отбор преди турнето в Япония за участие в турнира "Кирин къп", съобщиха от разградския клуб. "Марселиньо не беше почивал близо 2 години и затова решихме да му дадем по-голяма ваканция, за да се прибере в Бразилия със семейството си", коментира старши треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев.

Той е възнамерявал да пусне в лятна ваканция и останалите трима български национали - вратаря Владислав Стоянов, стопера Георги Терзиев и халфа Светослав Дяков, още този уикенд, но загубата на "Лаута" с 1:2 от "Локомотив" (Пд) е пообъркала малко плановете му. Това най-вероятно ще стане още в сряда вечер, когато "Лудогорец" приема "Пирин" (Бл) и се нуждае само от точка, за да триумфира за пета поредна година с титлата. Дерменджиев бе категоричен, че "Лудогорец" няма да спира нито един от повиканите от селекционера Ивайло Пенев футболисти в националния тим.

Старши треньорът на "Лудогорец" коментира идеята 60% от професионалните футболисти у нас да са българи. "На този етап това е трудно, но който има възможност, да го прави. Аз също искам младите момчета да израстват и българският футбол да е на ниво. Както реши БФС, така да бъде. Но да бъде с перспектива, която да донесе развитие на българския футбол. Кажете ми 17-годишните национали къде се класираха? Къде се класираха 19-годишните национали, които играят в отбори. Не предпочитате ли да има български отбор, който да играе в европейски турнири?!", попита риторично Георги Дерменджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ