Двама рецидивисти обвинени за кражба с взлом

снимка: prb.bg

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Михаил А., на 26 г. от гр. Пловдив, и Михаил Д., на 26 г. от гр. Пловдив , за това, че в условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, в немаловажен случай и след предварителен сговор отнели чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвоят, съобщават от държавното обвинение.

Двамата обвиняеми са осъждани многократно. В началото на декември 2015 г. били освободени от затвора. Те живеели в гр. Пловдив и не били трудово ангажирани. На 30 декември 2015 г. се срещнали и решили да извършат кражба. За целта носели в себе си отвертка, предназначена за разбиване на ключалки. Около полунощ се движели в района на бул. „Христо Ботев“ в гр. Пловдив, където забелязали заведение за бързо хранене. В обекта нямало хора и двамата решили да влязат, за да отнемат вещи и пари. Заведението било затворено за клиенти в 20 часа същия ден.

Михаил Д. разбил малко подвижно прозорче, което служило за гише на обекта, отместил го настрани и осигурил достъп до заведението. След това Михаил А. повдигнал Михаил Д., който се вмъкнал вътре през прозорчето и взел метална каса с 90 лева, намираща се под гишето, както и секретен ключ. Михаил Д. излязъл от заведението пак през прозорчето и с Михаил А. напуснали района с отнетите вещи.

Според обвинителния акт, деянието е извършено от двамата обвиняеми с пряк умисъл и поведението им е в разрез с установените в обществото норми и правила.

Обвиняемите Михаил А. и Михаил Д. понастоящем се намират в затвора в гр. Пловдив.

Коментари

Задължително поле