Корнелия Нинова поведе шествие за 9 май

Стотици социалисти се събраха днес за да почетат 9 май.

„Присъединявам се към шествието по случай 9-ти май от уважение към всички загинали в борбата за свобода. От уважение към тези, които са дали младостта и живота си, към ветераните от войната, които са положили всички усилия за освобождение на България”, заяви новият председател на БСП Корнелия Нинова при поднасяне на цветя при Паметника на незнайния войн .

В шествието, което по-късно продължи към Паметника на Съветската армия, се включиха председателят на ПЕС Сергей Станишев, председателят на БСП-София Калоян Паргов, народни представители от БСП "Лява България", членове и симпатизанти на левицата.

Председателят на социалистите Корнелия Нинова сподели, че състоянието в страната я е мотивирало да поеме отговорността и да поведе левите хора в България.

„Получих подкрепа от делегатите, които искаха промяна в БСП. Вероятно им хареса планът ни за промяна – както организационна, така и в подобряване на комуникацията с левите хора”, посочи Корнелия Нинова. Тя бе категорична, че хората очакват и промяна в страната.

„След като БСП набере сила, те очакват това да се случи. Очакват и левия проект за солидарна и справедлива държава да се реализира”, допълни тя.

По думите й, за да се случи промяната, е много важно човек с какви хора работи и с какъв екип.

„В екипа трябва да има хора с различно мислене, хора, които държат на традициите. Да има представителство и на по-опитни и на по-млади”, обясни своето виждане за промяна Нинова.

Тя каза още, че левицата ще предложи един разумен диалог на ляво мислещите сили.

„Това обаче не означава, че тръгваме веднага с общи решения, с общи политики”, обясни позицията си председателят на БСП.

Председателят даде заявка, че ще осъществи диалог с офицерите от запаса, с майките, с пенсионерите.

„С всички тези, които имат нужда от силна лява партия. Мисля, че те са голямата енергия, която ще дойде в партията. Тази енергия ни трябва и нея ще търсим”, категорична бе Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика