От 10 май движението по път I-2 Русе - Разград край Писанец се пренасочва по обходни маршрути

От утре - 10 май, движението при 34-ти км на път I-2 Русе – Разград ще се пренасочва по обходни маршрути поради ремонт на моста над река Бели Лом край село Писанец, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Съоръжението е с дължина 383 м и e висок близо 65 м. В експлоатация е от 1974 г. и досега не е обновявана носещата му конструкция. Строително-монтажните дейности се извършват със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Инвестицията е за над 5 млн. лв. При ремонтно-възстановителните дейности леките автомобили до 3,5 тона ще се насочват от път I-2 Русе - Разград при кръстовището с път III-2001 Писанец - Ветово, преди моста над река Бели Лом, и ще продължават по общинския път през село Писанец и отново ще се включват по път I-2 Русе – Разград.

Трафикът на тежкотоварните превозни средства над 3,5 тона ще се отклонява от път I-2 Русе - Разград по път II-23 Русе - Кубрат през село Червена вода, ще продължава по път II-2302 през с. Семерджиево, гр. Ветово, гр. Сеново и през с. Просторно, след което трафикът ще продължава по път II-49 Търговище - Кубрат – Разград през с. Киченица и с. Стражец до пътния възел с път I-2 Русе – Разград.

Предвидено е временната организация на движението да продължи до 7 август т. г. Ремонтно-възстановителните работи на моста над р. Бели Лом при с. Писанец на път І-2 Русе - Разград се изпълняват от ДЗЗД „ОРС-Т“, в което участват: „ОРС Инфраструктура“ ООД гр. София и „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД гр. Търговище. Стойността на договора е 5 121 698,78 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пловдивинвест“ АД. Техният договор е за 72 000 лв. с ДДС.

Предвидено е премахване на всички пластове над носещата стоманобетонна конструкция, полагане на нов бетонен пласт, подновяване на хидроизолацията, два нови пласта асфалтобетон от полимер-модифициран битум, подмяна на отводнителната система. Ще се ремонтират стълбовете и гредите от носещата конструкция на съоръжението. Ще бъдат ремонтирани и уширени тротоарните блокове.

При благоприятни метеорологични условия се очаква ремонтните дейности да завършат през октомври т. г.

Пътуващите по направлението трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини