Син бил 83-годишната си майка

снимка: pixabay.com

Две над 80-годишни жени пострадаха при скандали в антоновски села, като едната е бита от родния си син. Това съобщиха от полицията в Търговище.

При семеен скандал в неделя вечерта в село Таймище 58-годишният В.С. се нахвърлил върху 83-годишната си майка. Той твърдял, че само я блъснал, защото много мърморела и го дразнела с опяванията си, че ходел да пие по кръчмите. Възрастната жена е получила наранявания по главата и е откарана в болницата в Омуртаг. От полицията съобщиха, че нямало данни за фрактури и опасност за живота й.

Синът живеел с родителите си след развода си и бил безработен. От февруари го назначили за личен асистент на баща му, който бил на легло. "Говори се, че ги тормозел да му дават пари. Майка му се оплаквала, че пие и настоявала да не му дават алкохол, защото ставал друг човек, но дали е така, те си знаят", коментираха в селото.

В събота пък в село Трескавец наранявания по главата получила 82-годишна жена. Тя пострадала при пререкания на внука й със съседа им Ю.И. (34г.) за граница на имота. Разправията за парчето земя била стара и се разразила отново. Жената държала вила, която комшията посегнал да издърпа от ръцете й, защото се притеснявал да не я вдигне срещу него. При издърпването на сечивото, бабата паднала назад и се ударила. Настанена е в болница за наблюдение.

По двата случая се извършват проверки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право