239 панаир празнува Търговище

Близо 100 фирми от страната представят продукцията си на ежегодния пролетен панаир в Търговище.

Над 100 фирми участват в 239 традиционен пролетен панаир „Изложение Търговище 2016”, който беше официално открит в понеделник. Кметът д-р Дарин Димитров преряза лентата на търговския форум заедно със заместничката си и директор на панаира Емине Якубова.

Пред гостите на тържеството той припомни, че възникването на града е свързано с богатите тържища и панаира, който е бил прочут още преди столетия. „С отговорността, която носим пред бъдещото, сме длъжни да положим максимални усилия да съхраним тези традиции и да им дадем нов облик, съдържание и перспектива”, каза градоначалникът.

Той обяви пред присъстващите, че с екипа си залага на разработването на нова концепция за провеждането на панаира, която ще се развива през годините. Кметът благодари на фирмите от страната и местния бизнес за участието в търговското изложение и им пожела успешна седмица.

„Заставайки пред историята, която пази духа и традициите на града ни, заедно трябва да намерим нови решения, за да сбъднем надеждите си за едно по-богато, красиво и желано Търговище”, каза още кметът.

На тържеството за откриване на панаира присъстваха депутатите д-р Венка Стоянова и д-р Тунчер Кърджалиев, областният управител Светлин Бонев, съветници и представители на институции. Сред гостите беше и генералният ни консул в Шанхай Димитър Абаджиев, който е свързан с Търговище и беше народен представител от региона по времето на Иван Костов. Посещението му е във връзка с организацията на побратимяването на Търговище с китайския град Хъфей и перспективите за съвместни проекти, съобщи той.

Панаирът в Търговище продължава до края на седмицата. Търговското изложение се провежда в залите на галерията „Никола Маринов”, а в съседство е веселият панаир с люлки, въртележки и различни атракциони. Майските тържества са съпътствани и с богата културна програма, която е подкрепена финансово от местни фирми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини