Едно от битите момчета в Раднево: Бяхме заплашвани, докато лежахме в болницата

Снимка: Би Ти Ви

Георги, един от пострадалите след побоя в Раднево, призна, че докато са били в тежко състояние в болницата, тримата са били заплашвани от близките на пребилите ги роми, съобщи БНТ. "Чуваше се, че са подготвяли група от роми, които са идвали да ни довършат тук, но нещо ги е спряло", допълни Георги.

Двама от пострадалите в Раднево, Георги и Цветелин, бяха изписани тази сутрин от болницата. Третото пострадало момче Живко Жеков, който претърпя животоспасяваща операция, остава за лечение в болницата. Състоянието му е стабилно.

Двамата изписани заявиха, че не са се възстановили напълно, но ще присъстват на поредния протест след побоя. Те благодариха за подкрепата на своите съграждани и настояха биячите им да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

"В смисъл засичали сме се с едно от момчетата във фитнес залата, но не сме както казаха, че сме си ходили на гости и не знам си какво сме деляли нещо. Други твърдяха, че сме деляли някакви територии - там наркобосове сме били - пък то няма нищо такова", коментира още Георги. Двете момчета категорично отрекоха да са имали някакви взаимоотношения с фамилията на Калчо Иванов - Сурай. Познавали се със сина му.

Двамата пострадали разказаха, че инцидентът е станал за минути, като един от ромите отнел предимството на техния автомобил, вследствие на което възникнал спор. След като двете групи се разделили безпроблемно, изведнъж ромите нападнали и пребили тримата младежи.

Двамата смятат, че и този път побоят, както и останалите такива, извършени от ромската фамилия, е щял да бъде прикрит.

"Ако беше станало някъде на не видно място, със сигурност. Обаче просто се случи на места, които има много хора и нямаше как просто", коментира Цветелин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини