Мария Стоянова е новият председател на СЕМ (обзор)

Мария Стоянова е новият председател на Съвета за електронни медии. Тя бе избрана за поста с 4 гласа „за“ и 1 „против“ - на Иво Атанасов.

„Това е огромно предизвикателство за мен не само в професионален, но и в личен аспект. Последният месец беше много труден - имаше оставка, спекулираше се с дейността на регулаторния орган. Всичко падна на нашите плещи - на членовете на СЕМ. Хубавото обаче е, че този период мина. Очаквам много работа“, обясни пред „Труд“ новата шефка на регулатора.

Кандидатурата й бе издигната от новите членове на СЕМ - София Владимирова, излъчена от Народното събрание, и Бетина Жотева, която преди година бе назначена за член на регулатора с указ от президента, но успя да заеме мястото си едва сега, след катопарламентът запълни квотите си в съвета.

Мария Стоянова изпълняваше временно длъжността председател на регулатора от началото на април, а от края на март заместваше бившия шеф на СЕМ Георги Лозанов, който подаде оставка. Тя влиза в съвета през 2013 година от квотата на президента. В момента е официален представител на България в Групата на европейските медийни надзорници (ERGA).

Мандатът на председателя на СЕМ е една година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини