Австралия: Притеснени сме от неясните законови основания за задържането на Полфрийман

Защо заводите за автомобили заобикалят България Оборотите в изработката на компоненти растат с 27%

Проблем със сензорите на Tesla Електрониката не улавя бързо движещи се обекти, които изведнъж попадат в обсега на автомобила

Патриарх Неофит отслужи Архиерейска света Литургия на Петковден (СНИМКИ)

Apple забавя споделянето на iCloud папки

Министър Петков: Предвидено е увеличение на всички пенсии с 6,6% от юли

Огромни вълци унищожават добитъка в благоевградско село

44-годишен мъж е с опасност за живота след пожар в Бургас

Мъж е убит с нож в Костенец

Откриха най-тежкото авокадо в света Рекорд на Гинес и за най-голяма плодова салата

Три дни безплатни прегледи във ВМА на пациенти с акне

Какво поучително има за жената и за мъжа в статия за рибите?

Проф. Михаил Константинов: Най-слабото звено при подготовката на избори е са секционните комисии

Над 500 са телефонните измами от началото на годината, откраднати са 3,5 млн. лева

Еквадорското правителство и коренното население се споразумяха за край на протестите в страната

Доносът срещу Александровска болница – менте

Факсимиле на доклада на НЗОК за проверката, извършена в болницата.

Обвиненията към Александровска болница, че участва в схеми за източване на средства от НЗОК, се оказаха неверни. Това стана ясно от констативния протокол на касата, изготвен след извършена по случая от нея проверка. В документа, с който „Труд“ разполага, се посочва, че „не се констатираха финансови нарушения“ в лечебното заведение.

В края на миналата седмица според репортаж, излъчен по Нова тв, в Клиниката по гастроентерология на болницата пациенти са били настанени на „кушетки“, без такива физически да съществуват в стаите.

Това означавало, че така могат да се приемат болни над лимита и да се усвоят неправомерно средства от НЗОК. Т.нар. кушетки целят до освобождаването на болнично легло, вместо да връщаме пациента, да го вкараме в системата, за да задвижим процедура за изследвания и диагностика, обясни директорът на Александровска болница доц. д-р Костадин Ангелов, който след репортажа поръча проверка от НЗОК и даде брифинг. Касата не дава пари за кушетки, а за реално настанени пациенти и няма как с това да се злоупотреби, обясни той пред „Труд“.

Според версията на д-р Камен Данов, бивш кадър на Клиниката по гастроентерология и настоящ кандидат за шефското място в Александровска болница, практиката “кушетка“ се прилага на хора, които чакат за свидетелство от ТЕЛК.

Инициираната от доц. Ангелов проверка от публичния фонд е приключила на 25 април и е обхванала не само настоящата 2016, но и 2015 г. Нарушения не са констатирани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.