Продават общинската част от Транспортна болница в Пловдив за над 7 млн. лв.

Иван Тотев и Розалин Петков, Снимка: Николай Спасов

Общинската част от Транспортна болница в Пловдив ще бъде продадена на търг, а очакванията на градската управа под тепетата е от тази имотна сделка в хазната да влезе сериозна 7-цифрена сума.

"Общата разгърната площ на общинската част е 7500 кв. метра, а данъчната оценка, под която имотът не може да бъде продаден е 7 млн. лева", съобщи кметът Иван Тотев.

Оценка на пазарната стойност на незавършената стоманенобетонна конструкция в Транспортна болница, която общината продава, ще бъде направена от лицензиран агент.

"Интерес към обекта има още от 2014 г., но досега за цени не е говорено. Но при всички положения бъдещото предназначение на имота ще е за болница или друго здравно заведение", уточни Тотев.

Кметът допълни, че до дни Община Пловдив ще стартира процедура по отчуждаването на 73 частни имота - 53 по "Голямомоконарско шосе" и 20 по бул. "Васил Априлов", като един от тях ще бъде закупен.

Парите за отчуждителните процедури пък са осигурени от преизпълнението на приходите от продажби на общински имоти - при планирани 4 млн. лв. до 31 декември 2016 г. само до 30 април са реализирани сделки за над 5 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони