Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Община Пловдив с нов рекорд по приходи в хазната: Над 51,6 млн.лв. събрани от местни данъци и такси до 30 април

Община Пловдив постави нов финансов рекорд по приходи от местни данъци и такси, като до 30 април, когато изтече срокът за 5% отстъпка, в хазната са влезли 51,612 млн. лв., похвалиха се кметът Иван Тотев и ресорният му заместник Розалин Петков. Това е с 3,2 млн.лв. повече в сравнение със същия период на 2015 г., когато приходите са възлизали на 49,464 млн. лв.

„Ако към тези над 3,2 млн. лв. прибавим и парите от сделки с недвижимо общинско имущество, то разликата в сравнение с 2015 г. надхвърля 7,5 млн.лв. като това се случва на фона на по-нисък с близо 25% данък МПС за основните класове автомобили“, допълва градоначалникът Тотев.

Възходящият тренд на приходите в последните 5 години според него е заради променената инвестиционна среда, новите бизнеси и стабилността в местното управление. Събираемостта бележи също възход като над 44% от пловдивчани са предпочели да се възползват от петте процента отстъпка и да заплатят дължимото за местни данъци и такси до 30 април.

При имуществените данъци приходите са 23,2 млн.лв. срещу 20,9 млн. през миналата година, без да са вдигани ставките. Приходите от данък МПС са 7,464 млн. лв. срещу 7,01 млн. за 2015 г., което показва, че пловдивчани са увеличили автопарка си при намален с 25% налог за двата най-масови класа коли.

Скокът от 773 000 лв. от данък придобиване – от 3,6 млн.лв. на близо 4,4 млн.лв., най-пряко отразява тренда в бизнеса и строителството и повечето звършени имотни сделки.

До 30 април в хазната на Община Пловдив са влезли и 16,3 млн.лв. от ТБО (такса битови отпадъци), което е с 1,4 млн.лв. повече от същия период на 2015 г. От продажби на стоки, услуги и услуги пък са събрани 1 331 000 млн., което е с 506 000 лв. повече от първите 4 месеца на миналата година

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.