Корнелия Нинова: Още не съм избрала екипа си

"И исторически, и икономически Русия и Европа са свързани и само безотговорни политици може да ги противопоставят", каза Корнелия Нинова за БНТ относно 9 май.

В отговор на въпроса как се чувства в първите дни след избора й за лидер на БСП, първата жена начело на Социалистическата партия каза: "Осъзнах какво ме чака; За мен БСП е работа и успех."

И работата ще е първо по места, уточни Нинова и допълни: "имаме нужда от революция. Дали ще я направим - ще видим". Тя сподели, че ще търси "Комуникационна революция. Но имам предвид и вътре в партията помежду ни - между центъра и структурите, и между партията и хората в лявото извън БСП, които бихме искали да привлечем."

Тя каза че би искала екипи от БСП да се срещнат с всяка общинска структура. "Да определим три проблема, които ги тревожат и не могат да решат и да им предложим решение на тези три проблема. Да им дадем сила и енергия на тези структури за да тръгне отдолу енергията."

"Обкръжението е най-важното", съгласи се Корнелия Нинова, вземайки повод от думите на Стефан данаилов на конгреса на БСП, уточнявайки че става дума за екип. Тя подчерта , че все още не е подбрала своя екип, а на въпроса подавали ли са й вече листчета с имена, тя каза, че това още не е ставало, но очаква и то да се случи. Има лобита в БСП призна Нинова, но не се ангажира да ги назове и още повече - как ще работи с тях и дали ще балансира между лобистки интереси

Идеите и политиките за тяхната реализация са обединителният център на БСП и на тази основа до края на годината ще разработят национален план - алтернатива на правителството на ГЕРБ, даде да се разбере новият лидер на БСП.

"Има тежка нужда от алтернатива в обществото", - подчерта Нинова. А на въпроса какво ще е бъдещето на "лагера на Михаил Миков", тя успокои хората, че "няма да има реваншизъм в партията" и призова "да търсим общото, да обединяваме и да вървим напред".

"Никой да не очаква някаква сеч или напрежение помежду ни", - каза Корнелия Нинова като преди това призова към разум, но и допълни, че Миков е човек с парламентарен опит и партията има нужда и от този опит. Тя откри още , че е предложила на Миков да бъде заместник-председател на партията, но той е отказал и тя възприема това като правото на всеки лидер да определи екипа си.

Начинът по който ще се изговарят нещата също ще е една от промените, даде да се разбере новият председател на БСП и поясни" Никога повече колегите ми няма да научават първо от телевизиите важните за партията неща. Първо ще ги научават в разговори помежду ни. Случвало се е много пъти и научаваме позиции на партията първо от медиите и след това да ги обсъждаме в парламентарната група."

Коментари

Задължително поле