Eвродепутат и кмет откриха изложба на 13 творци от Долни чифлик

Художници от Долни чифлик наредиха в НЧ „Изгрев” съвместна изложба под мотото” Камчийски багри -2016 „. Тя беше официално открита снощи от кмета Красимира Анастасова, евродепутата от ГЕРБ /ЕНП Емил Радев и народния представител от ГЕРБ Нели Петрова, съобщиха от пресслужбата на общината.

„За мен е чест да ви поздравя на този двоен празник- победатата над нацистка Германия и създаването на обединена Европа. България освен с политиката си е известна със своята култура и своите творци.

Те са най-добрите посланици за това какво е България „ , каза в приветственото си слово евродепутатът Емил Радев.

„Културата е духът на една община. Такива изложби ще станат традиция, а идеята за тях тръгна от ателието на художника Тодор Серафимов „ , каза кметът Красимира Анастасова.

Тя вълнуващо представи 13 –те творци с техните 63 картини, а някои от тях показали изящна дърворезба . Всички те са свързани с родния Долни чифлик, като повечето са местни преподаватели и педагози, други са се пръснали и творят във Варна и страната, със самостоятелни изложби и участия в биеналета у нас и в чужбина.

Димитричка Иванова е от 15 години в Мадрид, само от две години рисува в школата на известна испанска художничка , разбрала за изложбата във Фейсбук и изпратила своите картини за участие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони