Съдят габровец, буйствал срещу своя съседка

Изправят на подсъдимата скамейка 50-годишен мъж от Габрово, който буйствал и ранил своя съседка. Николай П. ще отговаря за хулиганската проява пред Районния съд в Габрово след несен срещу него обвинителен акт от прокуратурата.

Злосторникът вилнял на 9 ноември миналата година в жилищен блок на ул."Софроний Врачански" в Габрово. Мъжът блъскал по входната врата на апартамент, отправял обидни думи и псувал комшийка. Разлютеният габровец нападнал жената като и причинил лека телесна повреда, нанасяйки й удар с ръка в лицето.

Обвиняемият е осъждан. С пострадалата живеели в съседни апартаменти в общинска кооперация. Николай често проявявал агресивност спрямо съседите си, търсел повод да се скара и предявявал постоянни претенции спрямо тях, което ги притеснявало и те избягвали контакти с него. Около 17,45 часа в злополучния ден пострадалата била в жилището заедно със сестра си, когато двете чули силен удар по входната врата на апартамента и виковете на съседа.

Стопанката отворила вратата и видяла в коридора обвиняемия гол до кръста с препасана хавлия. Николай започнал да я обижда с нецензурни думи и да я псува, след което и нанесъл удар с юмрук в лицето. Сестра й я спасила от нападателя, като бързо затворила вратата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право