Откриха две момичета обявени за общодържавно издирване Криминалисти от Търново засякоха откраднат автомобил

Мъж е открил мумифицирано тяло в своя къща в село Антимово

Спипаха 400 литра нелегален алкохол в къща в Поликраище

Има риск от разхлабване на фискалната политика

Задържаха младеж, пребил жена от Елена

Неправоспособен и пиян водач карал мотор без номера

Проф. Георги Рачев: Катастрофалните сценарии за климата не се потвърждават, но продължава бавното затопляне В Черно море толкова високи температури не са регистрирани от 40 години, каза климатологът

На 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Григор Димитров падна с още 4 места в световната ранглиста Това е най-лошото класиране за българина от 28 май 2012 г.

Руски изтребител летя в близкия комсос (ВИДЕО)

Изтича срокът за подаване на заявления за АЕЦ „Белене“

Каква е разликата между добрия и страхотния адвокат?

Румяна Арнаудова: Мартин Трифонов е убил детето с камък

Датският премиер: Идеята да продадем Гренландия на САЩ е абсурдна

ВТУ за пръв път ще има рrofessor emeritus

Великотърновският университет „Св.Св.Кирил и Методий“ за първи път присъжда званието „Емеритус професор на ВТУ (рrofessor emeritus – почетен професор)“. Първият носител на званието е проф. д-р Пенка Радева, а връчването ще се състои навръх патронния празник на вуза-11 май.

На основание Статута на наградната система, символите, ритуалите и празниците на университета с решение от 14 декември 2015 г. Академичният съвет реши да присъди званието на дългогодишната преподавателка във връзка с излизането й в пенсия.

Проф. Радева работи в катедра „Съвременен български език“ от 3 януари 1972 г. Цялото и професионално развитие е свързано с катедра „Съвременен български език“. Проф. Радева има забележително присъствие в обществената и административната дейност на Факултета и университета.

Заемала е длъжността зам.-декан на Филологическия факултет, била е член на Академичния съвет, на Факултетския и Научния съвет, дългогодишен председател на Атестационната комисия на факултета, председател на факултетския синдикат, главен редактор на списание „Проглас“. Авторка е на множество трудове – книги, учебници, речници, статии и др.

Почетен сребърен медал в сряда ще получи доц. д-р Любка Димитрова за продължителната и дейност като преподавател и изследовател. Доц. Стоичкова работи във ВТУ от 1972 г., а в катедра „Съвременен български език“ – от 1974 г. до пенсионирането й на 16 ноември 2015 г.

Доц. Любка Стоичкова е била лектор по български език в Лвовския национален университет „Иван Франко“ (Украйна), Одеския национален университет, Тверския държавен университет (Русия), Башкирския държавен университет (Уфа). Особено плодотворна е нейната дейност за утвърждаването и развитието на българистиката в академичните и учебните институции в Бесарабия, за подготовката на специалисти сред етническите българи в Украйна и Молдова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.