Пореден случай: Мъж пребил майка си

73-годишна жена е била приета в безпомощно състояние в болницата в Исперих сутринта в понеделник. Изследванията установили, че тя е с комоцио, счупени ребра и синини. От болницата известили полицията, че жената вероятно е жертва на побой.

Разследващите установили, че Г.М. от село Голям Поровец е в това състояние след нанесен побой от сина й Х.Х. (47г.), съобщиха от полицията в Разград.

Мъжът е задържан в районното управление и е образувана проверка на причинените телесни повреди. Установява се какво е отключило агресията у сина, за да пребие зверски майка си.

Това е втори случай за два дни в региона на насилие над рождена майка. В търговищкото село Таймище 58-годишният В.С. наранил 83-годишната си родителка.
Пред разследващите обяснил, че уж само я блъснал, защото го дразнела с мърморенето си. Жената е приета в болница с наранявания по главата.

Доскоро синът бил безработен и разчитал на пенсиите на възрастните си родители. От февруари се водел асистент на баща си, който бил на легло. Според съселяните им, В.С. имал лошо пиянство и тормозел родителите си. Такива сигнали имало и в полицията.

Преди този инцидент прокуратурата в Омуртаг сключи споразумение с 40-годишен мъж, който системно тормозел родител си в пияно състояние. Те получили заповед за защита от насилие, която той нарушавал.

При един от многото скандали баща му, в ужаса си, го тряснал с брадва и синът едва оцелял. След излекуването си продължил да тормози родителите си, а малките му деца ставали свидетели на разправиите. За да опазят всички от нови издевателства, от прокуратурата поискаха мъжът да влезе в затвора.

Той сключи споразумение за 8 месеца лишаване от свобода, което е подписано само 2 дни след ефективна присъда за нарушаване на заповедта за защита от насилие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право