Мустафа Карадайъ с петима заместници в ДПС

Снимка: Фейсбук страница на ДПС

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ вече има има петима заместници - Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, доц. д-р Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова и Янко Янков.

Само Имамов и Хюсменова досега бяха зам.-председатели на ДПС, Азис, Ахмедов и Янокв са нови. Петимата са избрани на регионален принцип, така че всички структури по места да имат представителство в ръководството на партията, научи репортер на "Труд".

„Алиосман Имамов е с ресор бюджет и финанси, Ахмед Ахмедов ще отговаря за организационната работа в партията и структурите, Фелиз Хюсменова с ресор европарламент, Хасан Азис с ресор местно самоуправление и Янко Янков с ресор национална сигурност”, обяви Карадайъ ресорите на заместниците си.

Членовете на ЦОБ са Джевдет Чакъров с ресор оперативни програми, Дурхан Мустафа с ресор земеделие, Емел Етем - профсъюзи и женски дружества, Ердинч Хайрула с ресор изселнически организации, Юрхан Кючук - председател на младежката организация отговаря за младежките структури и организациите, Йордан Цонев с ресор икономическа политика и регионално развитие, Камен Костадинов с ресор медийна политика, транспорт и информационни технологии, Нигяр Джафер с ресор здравеопазване и социална политика, Рамадан Аталай с ресор енергетика и енергийна ефективност, Рушен Риза с ресор законодателна дейност, култура и традиции, Станислав Анастасов с ресор либерални политики, Тунчер Кърджалиев с ресор права на човека, образование и наука, Четин Казак с ресор законодателна дейност, култура и традиции и Юнал Лютфи с ресор международна политика.

ДПС направи промени и в ръководството на парламентарната група.

Единствен председател ще е Мустафа Карадайъ, със заместници Йордан Цонев, Станислав Анастанов, Четин Казак, Рушен Риза, Тунчер Кърджалиев и секретар Ферихан Ахмедова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика