Патриотите са против ветото, но държат на стабилно и силно правителство

Видео:Фейсбук страница на Бойко Борисов

"Патриотичният фронт не е склонен да гласува ветото на президента Росен Плевнелиев, нито да бъдат отхвърлени приетите вече текстове в Изборния кодекс за гласуване в чужбина", това съобщи, след продължилата 2 часа и 30 минути среща в НС, Валери Симеонов.

Съпредседателят на ПФ призна, че е чул разумни предложения от ГЕРБ и Реформаторите, които тепърва ще бъдат обсъждани.

"ПФ е за стабилно и силно българско правителство. Ние не искаме да се ограничават правата на българите в чужбина, но сме категорични, че трябва да се гарантира националната сигурност. Против сме чужда държава да се намесва във вътрешните дела на страната", категоричен бе  другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

Той обясни, че на Гергьовден е поискал от президента Росен Плевнелиев да се срещне с парламентарните политически сили, за да бъде обсъден Изборният кодекс. "Той не пожела диалог, а наложи вето, затова ние смятаме, че това вето не бива да бъде отхвърляно", каза Каракачанов.

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че ГЕРБ настояват да има гаранция за чистотата на изборите, както и за спазване на конституционните права на българските граждани.

Той увери, че разговорите по ветото и Изборния кодекс ще продължат на ниво експерти. 

Найден Зеленогорски от РБ съобщи, че в блока са удовлетворени от позицията на ГЕРБ и увери, че няма опасност от хаос в държавата, нито от предсрочни избори. От думите на вицепремиера Румяна Бъчварова стана ясно, че ще бъдат положени всички усилия , за да могат българите, живеещи зад граница да гласуват нормално без да им бъдат ограничавани правата.

След официалните изявления Kрасимир Kаракачанов поясни, че патриотите настояват президентското вето да бъде отхвърлено и след това да бъдат приети промени в Изборения кодекс. "Aко ветото мине патриотите ще оттеглят подкрепата си за управлението", предупреди той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика