Домашно куче ухапа лицето на стопанката си

Жена на 48 г. от шуменското село Маломир бeше жестоко нахапана от домашното си дворно куче по лицето. Инцидентът станал след 8 часа във вторник сутринта, когато Чана Здравкова отишла да храни любимеца. Той я нападнал и я ухапал по брадата и устата. След проявата на жестокост кучето е било убито от съпруга на жената, казаха запознати. В селото не знаят дали песът е бил породист, но бил голям.

Заради инцидента, линейка от спешния център в близката община Върбица, идвала два пъти в Маломир. Първият път медиците обработили раната по устата и брадата, но тъй като преценили, че тя не е животозастрашаваща, не откарали жената в болница. Дали направление за хирург. Най-близкото здравно заведение със специалист е в Шумен на над 60 км. По данни на медиците семейството казало, че ще търси начин да стигне, макар че нямали свой транспорт и били много бедни. Линейката си тръгнала, но след кратко време се върнала отново.

Медиците не били взели писменото съгласието на пострадалата или на съпруга, а "Труд" потърси информация за инцидента от началника на Центъра за спешна помощ в Шумен д-р Илиян Илиев. Той откри пропуска на колегите си. Така линейката транспортирала жената до спешно отделение на шуменската болница, където раната е обработена от хирург. Чана не пожелала да остане за лечение в здравното заведение, казаха от спешното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони