Мустафа Карадайъ: Президентът не е направил цялостен преглед на Изборния кодекс за противоконституционни текстове, ще търсим варианти, ако трябва и КС да се произнесе

"Президентът на България не е направил цялостен преглед на Изборния кодекс за противоконституционни текстове, ще търсим варианти, ако трябва и Конституционният съд да се произнесе." Това каза на брифинг след заседанието на Централния съвет на ДПС председателят на движението Мустафа Карадайъ, цитират от „Фокус”.

Той коментира, че по време на дебатите за промените в Изборния кодекс движението е предупредило за нарушаване на Конституцията с някои от текстовете. Според него действията на президента Росен Плевнелиев обслужват интересите на определени хора.

"Президентът на България не е направил цялостен преглед на Изборния кодекс, където има много противоконституционни текстове", каза Карадайъ и даде за пример текстовете, засягащи задължителното гласуване, и текстове, ограничаващи правата на българските граждани.

"Нашата Конституция не допуска и дискриминация по каквито и да е признаци. Президентът избирателно е приел няколко текстове и е върнал само част то тях", допълни Карадайъ. "Ще търсим всички необходими варианти, така че и ако е необходимо и КС да се произнесе", изтъкна той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини