Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Над 26 500 лв. влязоха в бюджета от глоби, наложени от РИОСВ-Пловдив през април

Над 26 500 лв. са влезли в републиканския бюджет от финансови санкции, наложени през април от РИОСВ-Пловдив, похвалиха се от регионалната инспекция. През миналия месец експертите на РИОСВ са извършили общо 220 проверки на 210 обекта и са направили 34 предписания. Повечето от тях – 142 инспекции на 137 обекта, са свързани с управление на отпадъците и опазването на почвите. Шест от направените предписания вече са изпълнени, а за едно все още тече отпуснатият срок.

По сигнали, подадени на „зеления“ телефон на екоинспекцията са извършени 30 проверки, като 19 от тях са за замърсявания на въздуха, реки и терени. Един от сигналите е за изхвърляне в отводнителен канал, преминаващ през частни имоти на отпадъци от две кравеферми в село Конуш, в които се отглеждат 80 крави и телета. Там експертите от РИОСВ-Пловдив са констатирали замърсяване на отводнителния канал източно от фермите и са дали предписания за преустановяване на заустването на отпадъчни води. Срокът на предписанието изтича след 2 седмици, когато на място ще се извърши повторна проверка.

Общо 5 са получените в РИОСВ сигнали през април за бедстващи животни. При три от проверките са открити бухал със счупено крило и 2 ранени щъркела, като птиците са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Намерена от граждани сухоземна костенурка пък е пусната на свобода в района на защитената зона „Река Марица“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.