Лидерът на ДСБ-Пловдив скочи на забраната на бурките

Лидерът на ДСБ-Пловдив и председател на групата общински съветници "Здравко Димитров-Да решаваме заедно" в местния парламент Пепа Деведжиева се обяви против забраната на бурките в града под тепетата, за която настояват от ПФ.

"Няма да подкрепя предложението на Патриотичния фронт за забрана употребата на религиозни символи в Пловдив по много причини. Най-главната е, че то е неясно и е направено, без да се отчита колко тънък е ледът, по който стъпваме по този въпрос. ПФ и ДПС все повече заприличват на скачени съдове. Зад цялата активност на патриотите прозира желанието да се консолидира националистическия вот, който сега се разпилява между "Атака" и ПФ. Но това се прави, без да се обръща внимание на сериозността на проблема и като се елиминира факта, че това ще мобилизира електората на ДПС", твърди Деведжиева.

Според пловдивския лидер на ДСБ е неуместно всеки Общински съвет да взима решение за подобни ограничения, щом в Народното събрание е внесен такъв законопроект и то от Патриотичния фронт.

"Ако без национална законодателна рамка всеки ОбС решава този въпрос сам за себе си, на едни места ще има забрани, на други - не, а това създава предпоставки за вътрешна миграция и ще започне преселение на мюсюлмански общности към общини, в които няма забрана за религиозно облекло", твърди шефката на старейшините от РБ в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика