Делегации от 14 държави идват в Пловдив за изложението на отбранителна техника "Хемус 2016"

Снимки: Авторът

Официални делегации от 14 държави ще посетят Международния панаир в Пловдив между 25 и 28 май, за да разгледат и сключат сделки по време на 12-ото изложение за отбранителна техника "Хемус 2016". Става дума за ВИП-гости от Алжир, Армения, Белгия, Грузия, Египет, Италия, Камерун, Китай, Пакистан, Полша, Турция, Украйна, Франция и Южна Корея, уточниха организаторите на "ХЕМУС - ОТБРАНА, АНТИТЕРОРИЗЪМ, СИГУРНОСТ".

Изложението се утвърди като форум, който предоставя място за изява на българската и международна отбранителна индустрия и платформа за срещи и обмен на информация с представители на правителството и въоръжените сили. Тематичните направления на изложбата са: "Сухопътни войски", "Военновъздушни сили", "Военноморски сили", "Антитерористично оборудване", "Техника и технологии за общо осигуряване на войските" и "Техника и изделия с гражданска употреба - за помощ при бедствия и екстремни ситуации, за лична безопасност, за екологичен мониторинг, за управление на трафика и други".

В рамките на "Хемус 2016" Министерството на отбраната организира научна конференция на тема "Научните изследвания - ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности", статичен показ на съществуващи и придобити нови образци техника, въоръжение и оборудване във формированията от Българската армия и динамичен показ за демонстриране на способностите за съвместни действия на формирования от въоръжените сили при провеждане на специални операции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони