Трендафил Величков от АБВ: Правителството е изчерпано, но няма да се прегърнем с БСП, има и трети път

Излизането на партията на Георги Първанов от властта не е емоционално и импулсивно решение, а имат написани причини от 25 страници защо да излязат от управлението, които ще бъдат представени на конгреса на партията, каза говорителят на АБВ Трендафил Величков пред БНТ.

"Нашето участие се изчерпа", заяви Величков, губернатор на Пазарджик, който хвърли оставка по-рано днес. Той добави, че и всички заместник-министри на АБВ също са депозирали вече оставките си или ще стане в най-кратък срок.

"Ние не можахме да накараме нещата да се случват по-добре за България, ние напуснахме", каза той. Обясни, че ще са опозиционна партия, но няма да действат самоцелно и на инат, но кабинетът трябва да очаква ясен отпор за всичко, което не е добро за държавата.

Според Величков е невъзможно АБВ да поддържа "шизофренното" състояние на ДСБ - едновременно във властта и в опозиция, той беше категоричен, че между него и Радан Кънев "разстоянието е от небето до земята".

Говорителят на АБВ каза, че стабилността на кабинета не трябва да се поставя на пиедестал.

"Стабилността не може да бъде цел, тя е инструмент за постигане на нещо. Защо ти е тази власт, ако не можеш да реализираш политиката си?", обясни той.

Той контрира и изказването на Найден Зеленогорски, според левият политик няма шанс да се "прегърнат" с БСП. Партията му търси трети, алтернативен път, за да не трябва левият избирател да избира между "Орешарски или, недай си боже, Станишев".

"Не можем да не се радваме, че е глътка свеж въздух избирането на Корнелия Нинова", призна Величков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика