Румен Петков: Абсурдно е да се обвързва оттеглянето на АБВ с конгреса на БСП

"Абсурдно е да се обвързва оттеглянето на АБВ от властта с конгреса на БСП и новия лидер на партията Корнелия Нинова"", заяви за БТВ зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

"Нинова обяви, че продължава да води политиката на Михаил Миков", допълни той.

По думите на Петков АБВ не е взела изведнъж решението да оттегли подкрепата си за правителството, а причината е, че ГЕРБ са преминали някои граници. Последният абсурд били последните промени в Изборния кодекс. „Ние ясно казахме, че начина, по който се приема Изборния кодекс е абсурден – 200 членове за две нощи. Има една черта, която ГЕРБ мина по брутален начин”, каза Петков.

Партията на Георги Първанов не е съгласна и с водената политика в енергетиката, с тегленето на кредит, за да се разплати държавата с Американските централи, с арогантното поведение на финансовия министър Владислав Горанов към ветераните от войните, обяви още Румен Петков.

Той не отговори конкретно на въпроса дали АБВ ще работи за предсрочни парламентарни избори, както и на този ще се кандидатира ли за президент подалият оставка като вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин.

„Ние не сме като Реформаторския блок – когато казваме, че се изтегляме от властта, изтегляме нашите представители, няма шизофренно поведение , коментира още зам.-председателят на АБВ.

Коментари

Задължително поле