На раздяла: Борисов благодари на Калфин, вицепремиерът в оставка пожела успех на правителството

Премиерът Бойко Борисов благодари на вицепремиера в оставка Ивайло Калфин за усилията и добрата работа, според него те са работили прекрасно заедно, съобщи "Фокус".

"Това е последно заседание на вицепремиера Калфин, използвам случая от всички нас да му благодарим за усилията, за добрата работа. Животът е такъв разделяме се като приятели и колеги", заяви премиерът преди началото на правителственото заседание, цитиран от "Фокус".

"Това мога да кажа аз, за тези повече от година и половина време съм работил прекрасно с него и не мога да си изкривя душата да кажа каквото и да било друго", поясни Борисов.

Калфин от своя страна пожела успех на кабинета и заяви, че държавата има нужда от него.

"Изпълнявайки партийната дисциплина и решението на партията трябва да ви кажа, че ще ми липсва работата в този екип на Министерски съвет", допълни Калфин. "Искам да благодаря на вас и на всички колеги за подкрепата. Действително тук се работи в екип и за държавата, а не за партии и съм много благодарен на всеки един от вас за съвместната работа", допълни той.

"Надявам се, че в различни качества ще можем да продължим да взаимодействаме, искам да пожелая много успех на този кабинет, защото има нужда от него държавата", каза още Ивайло Калфин.

Коментари

Задължително поле