Служители на отдел "Наркотици" в ГДБОП бяха отличени с награди за успешно реализирана съвместна операция с ДБОП-Румъния

Снимка: Пресцентър на МВР

Високото отличие е на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC) - Букурещ

Официалната церемония по награждаването се състоя вчера в сградата на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. В присъствието на директора на дирекцията гл.комисар Ивайло Спиридонов и заместника му старши комисар Стефан Джолев, задграничният представител на МВР към Център SELEC Светлин Данаилов връчи отличието на началника на отдел „Наркотици“, началника на единия от секторите и на служител, работил по разследване за трафик на наркотични вещества, съобщи пресцентърът на МВР.

Операцията е реализирана през октомври миналата година след проведени активни оперативни действия по информация за предстоящ трафик на наркотични вещества. Служителите на отдел „Наркотици“ в ГДБОП установяват на територията на Пловдив автомобил, с който се извършва наркотрафик и организират наблюдението му. Междувременно осъществяват обмен на информация с румънските правоохранителни органи по канала на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC) - Букурещ.

Благодарение на това, в близост до град Букурещ, румънските служители на ДБОП задържат двама турски граждани, съпричастни към трафика на наркотика. Задържан е и румънски гражданин, шофирал лек автомобил „Фолксваген Голф“. При последвалото претърсване на колата, във фабричните кухини са открити близо16,5 кг хероин.

Успешната реализация е още едно доказателство за ефективното оперативно сътрудничество между ГДБОП и ДБОП-Румъния. Наградата е отличена с второ място за второто полугодие на 2015 г. на SELEC, в рамките на съвместен екип за разследване „CADDY“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право