Дуейн Джонсън „Скалата“ се ожени

Дете и младеж са в болница след катастрофа

Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Храните, които не подозирате, че може да съхранявате във фризера Сред тях са ядките, доматеното пюре и кафените зърна

Ивайло Калфин: Ще се радвам ако АБВ и БСП имат общ кандидат за президент

„Ще се радвам ако АБВ и БСП имат общ кандидат за президент“, каза на пресконференция вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в оставка Ивайло Калфин, предаде „Фокус“. Той каза още, че екипът му като министър на труда и социалната политика си тръгва с него, а на него самият му предстои да реши дали да довърши мандата си като народен представител. Калфин заяви още, че екипът с който е работил е бил предпазен от политически натиск и подкрепян, както и че излизането на АБВ от управлението не е свързано с БСП.

На въпрос дали е възможно той да бъде обща кандидатура на АБВ и БСП Ивайло Калфин отговори: „Тепърва е рано да се говори за кандидатури, ако има общ кандидат между БСП и АБВ“.

„Надявам се да има раздвижване в рамките на лявото пространство, но не това е поводът АБВ да излезе от управлението“. Това коментира Калфин във връзка с диалога между БСП и АБВ. „Има мотиви за подобряване на диалога с БСП след конгреса. Длъжни сме към хората в България и политическата система да отворим каналите за този диалог. Не търсете повод в това действие с предстоящи политически събития“, допълни той. Калфин уточни, че очаква с оптимизъм диалога след конгреса на БСП.

На въпрос дали ще довърши мандата си като народен представител, Калфин заяви, че предстои да вземе това решение.

„Екипът на Министерството на труда и социалната политика си тръгва с министъра, както е нормално.“ Това каза още Ивайло Калфин. „Дойдох в Министерството на труда и социалната политика и държах да разчитам на експерти, работили в тази сфера. Оказа се и забелязвам, че има добър резултат, когато се създаде спокойствие“, обясни Калфин. По думите му в министерството не е имало политически метли, четки и други почистващи елементи. „Екипът на МТСП си тръгва също, както е нормално с всеки един министър“, обясни той.

„Екипът, с който работих в МТСП, бе предпазен от политически натиск и подкрепен от всички партии в управлението.“ заяви още министърът в оставка. Калфин посочи, че екипът му е свършил доста работа, включително и такава, свързана и с цели като намаляване на безработицата.

„Решението в АБВ е мотивирано с натрупване на различни процеси, критиките, които неведнъж бяха отправени към правителството, свързани със забавяне или незапочване на важни реформи. Темите, поставени от АБВ, са свързани с нестабилната ситуация около България, конкретни ресори – икономическа политика и т. н.“, заяви Калфин относно мотива на АБВ да напусне коалицията. „Другата част бе свързана с трудната комуникация, не един път е поставен този въпрос. Не успяхме да създадем орган, с който да комуникираме. Много пъти бяхме изправени в парламента пред решения, които трябва да се взимат в последния момент“, допълни Ивайло Калфин. Тези натрупвания не позволяват на АБВ да изпълни това, което е поела като ангажимент“, поясни той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.