Шуменка излъга банкери, за да помогне на лъжеполицаи

Телефонни измамници тормозиха с часове шуменка на 75 г. - лъгаха я, че роднина е болен, после я заплашваха с бой, накрая се престориха на полицаи. Последната им роля минала успешно, защото жената била отчаяна до крайност и като чула, че я търсят "сигурни хора" си отдъхнала.

Дала 2000 лв. и 2 000 евро, които оставила на пейка в кв."Добруджа". Даже излъгала служителите в банката, които я предупреждавали.
Атаката на домашния телефон на шуменката започнала след обяд във вторник, когато мошениците първо поискали пари за лечение, но жената затворила телефона.

Последвало второ обаждане, в което се сипели заплахи: "Ще пребием теб и мъжа ти". Жената се ужасила и се чудела какво да направи от страх. Малко след това телефонът пак позвънял, но любезният мъж вече се представил за полицай и казал, че следят група, която заплашва по телефона граждани и иска пари. Обяснил, че са засекли предишния й заплашителен разговор и помолил жената да съдейства за залавянето на измамниците.

Казали й да даде колкото пари има спестени и да ги остави на пейка в парка. Да тръгне бързо и да не се обръща, защото най-вероятно ще се стигне до престрелка с престъпниците.

Жената с радост се съгласила да съдейства. Отишла в банка, където служителите се усъмнили и я питали защо си тегли спестяванията. Тя обаче ги излъгала, че парите са за децата й. Малко след като изпълнила всички поръчки на лъжеполицаите разбрала, че е паднала в капана на измамници.

С 1000 лв. във вторник е била измамена и 81-годишна жена от Шумен, която пък повярвала на "лекар", че за нейна близка трябват пари за лечение. Шуменката услужливо хвърлила парите през терасата.

Още поне 20 опита за измами е имало в Шумен в същия ден, съобщават от полицията. Хора звъняли да търсят съдействие и да се оплакват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право