Жена хвърли 7000 лева до кофа за боклук, зарадва измамници

„Ало” апаши разиграха и в Монтана новата си сценка „Пенсионери помагат на полицията срещу измамниците” и прибраха 7050 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Във вторник към 10 часа непознат мъж се обадил по телефона на 62-годишната Иванка Т. в Монтана, представил се за служител на МВР и съобщил, че е включена в спецакция на МВР срещу телефонни измамници. За да помогне на „пазителите на реда”, жената трябвало да остави на обществено място каквато сума пари има, за да бъдат примамени и заловени престъпниците.

Монтанчанката признала, че има в жилището си 7050 лева и мнимият полицай я инструктирал да ги сложи в чанта и да ги остави край контейнерите за смет до детска градина. Иванка Т. изпълнила указанията по телефонна и се прибрала в дома си да чака от МВР благодарност и парите си. След няколко часа обаче разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

„По случая е образувано досъдебно производство. Измамниците се издирват!”, съобщиха от Областната дирекция. ” По трудно и от залавянето на апашите е убеждаването на гражданите да не харизват лековерно парите си на всеки, обадил им се по телефона”, допълниха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право