„Ем Джи 05“ с двукратен ръст на приходите от транспортни услуги

20 нови работни места открива компанията до края на годината

За трета поредна година „Ем Джи 05“ бележи ръст на приходите от транспортни услуги - 1.2 пъти за 2015 г. спрямо 2014 г., 1.7 пъти за 2014 г. спрямо 2013 г., и 2.2 пъти за 2013 г. спрямо 2012 г. Авторитетна бизнес класация поставя фирмата на второ място сред най-бързо развиващите се компании в транспортния бранш у нас.

"Ем Джи 05" е семейна фирма. Специализира в хладилни превози на хранителни стоки (т.нар.“температурен транспорт“) извън България, на територията на Европейския съюз. Работи основно в Германия и Италия. Избрана е сред множество други фирми да превозва почти цялото сезонно производство на ябълки в Северна Италия. Българската фирма транспортира и продуктите на най-големия европейски производител на концентрати за мляко и мармалад, както и хранителни изделия на един от лидерите в бранша с 15 000 магазина в 12 европейски страни.

Компанията започва своята дейност през 2011 г., когато пазарът на международни превози излиза от кризата. Основателят Марин Желев, с над 20 години опит като представител на BMW за Пловдив и региона, разбира, че има сериозно търсене на камиони в Европа. Заедно с единия от синовете си решават да навлязат в сектора. Първите си стъпки правят според препоръките на консултантска фирма от Германия. Началото е с два камиона „на старо” и петима служители.

Една година след старта „Ем Джи 05” въвежда различна схема на работа - започва да наема нови влекачи и ремаркета от други транспортни фирми. Именно на този новаторски модел се дължи успехът на компанията, която днес работи с над 50 камиони и ремаркета, и с повече от 80 служители.

Целите, които си поставят в началото, са същите, които имат и днес - да постигат все по-високо качество на услугата и клиентите да са максимално удовлетворени.

Схемата на наемане на камиони в гаранция отваря много нови възможности за компанията и я прави по-гъвкава. Тя позволява спазване на сроковете на доставка, което за превоза на храни e най-важното, добро планиране и бърза реакция. Когато има нови договори, веднага се осигуряват нови превозни средства и допълнителна работа. До 48 часа след сключване на договор за нова дейност, шофьорът тръгва на път. Фирмата е готова да поеме всякакви предизвикателства от партньори, като изпълнят 100 процента техните специфични изисквания.

За „Ем Джи 05” влекачите и ремаркетата са само средства за работа и те нямат интерес да ги притежават. Смятат, че това е единственият начин да не пропускаш пазарни възможности, да се съсредоточиш върху развитието на бизнеса, вместо да търсиш работа на собствени камиони и да робуваш на техниката.

Схемата на наемането не е много популярна у нас. „Ем Джи 05” работи изцяло извън България. Според компанията е невъзможно в страната 50 композиции да бъдат плътно запълнени през цялото време, докато пазарът в Европа предлага много повече възможности.

Партньори на фирмата в наемането на камионите е „ПИМК“ и местният дилър на Scania „АГРИ-М“. След като изтече гаранцията (след не повече от 3 години), камионите се връщат и се вземат нови. Това осигурява безпроблемно сервизно обслужване из цяла Европа. Тъй като и гумите също са под наем (от Pirelli), сервизите идват на място и дори не се налага да се правят отклонения от курса. Така графикът стриктно се спазва, няма нежелани престои и се улеснява работата на шофьорите.

20 нови работни места планира да открие „Ем Джи 05” до края на 2016 г. Стартовата заплата на шофьор е 3200 лева, като до третата година може да достигне 4100 лева. След третия месец се изплащат и бонуси. Всеки шофьор преминава фирмено обучение през отделите, с които ще работи. Получава и облекло за всеки сезон. Диспечерите ръководят процеса денонощно.

През 2015 г. компанията дари на „Българската Коледа“ 10 хиляди лева, което я постави на 9-то място сред 20-те най-големи фирми-дарители на благотворителната инициатива.

Повече информация за новите работни места – от отдел „Човешки ресурси“ на телефони (032) 398 388 или (0892) 293 809.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес