Никита Михалков прекъсна репетиция, за да получи "Златен век" от Вежди Рашидов

Снимка: Министерството на културата

Министърът на културата Вежди Рашидов награди днес в Москва световноизвестния руски актьор и режисьор Никита Михалков с най-високото отличие на българското Министерство на културата „Златен век” с огърлие. Отличието се връчва за заслугите му за развитието на българо-руското културно сътрудничество, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

„Особено съм щастлив със Златния век, най-високото отличие на българското Министерство на културата, което получавам от министъра на културата Вежди Рашидов, още повече, че той е и голям творец. Ще нося с гордост това отличие!”, каза на церемонията прочутият творец. Никита Михалков заяви пред министър Рашидов готовността си да води майсторски клас в България и да представи у нас панорама на своите филми. „Обичам много България и се възхищавам на българския талант”, сподели Михалков.

Никита Михалков прекъсна днес репетиция на театрален спектакъл, който готви в момента, както и обучението на своя клас студенти, специално за да се срещне с българския министър на културата и да получи лично високото отличие „Златен век”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура