Топ-ченге апелира: Не пушете нелегален тютюн, пълен е с катрани и мухъл

Инспекторът в икономическата полиция Марио Станчев е с основен принос за разбиването на подобен нелегален цех край града, от който бяха иззети над 800 кг тютюн. "Ами той е особено вреден! Пълен е с катрани. Просто са го набрали от нивата и го разпространяват за пушене. Единственото, което се прави в нелегалните цехове, е да го омекотят на пара, за да може да се нареже. Отделен е въпросът, че от това пък тютюнът развива мухъл. Когато разбихме цеха с колегите ми, само докато пренасяме тютюна при изземването, ръцете ни така почерняха, че едва ги измихме!" - разказа инспектор Станчев.

Незаконната лаборатория край Сливен бе разбита в началото на октомври м.г. Екипът от икономическата полиция сварил групата, докато реже тютюна. Задържали са двама мъже от района на Благоевград.

"В тази част на страната земеделските стопани се занимават активно с тютюнопроизводство. Организаторите на нелегалния цех са го разкрили в Сливен, защото градът се намира в централната част на страната е локацията е удобна за разпространението" - поясни инспектор Станчев.

Тютюнът се пласирал нарязан, дребните потребители сами си свивали цигарите. При акцията е задържан е един от пласьорите на стоката - мъж от Сливен. Щетата от невнесения акциз възлиза на близо 100 хил.лева.

За проведаната полицейска операция инспектор Марио Станчев получи наградата "Полицай за октомври", която се връчва от много години насам на служителите на реда от Сливенска област за постигнати добри резултати в работата им. Той подчерта, че голям принос за разкритията са имали и младите служители на реда, които са работили с много желание.

"Полицай на ноември" получи мл.експерт в криминалната полиция на Сливен Диньо Динев за разкрита мобилна лаборатория за дрога във вилната зона на града. Организаторът Х.Н. /30г./ е бил задържан след няколкомесечно наблюдение и оперативна работа. С него са били млада жена и млад мъж, обявени за общодържавно издирване.

Мл.инспектор от участъка в новозагорския ромски кв."Шести" Димо Петров пък бе удостоен с отличието "Полицай на декември" за задържането на дилърка на хероин от квартала. Тя бе задържана, докато разпределя дрогата, бяха иззети 240 дози хероин. При задържането в дома й са установени и две деца, извикани от дилърката, за да вземат хероин и да го продават на дребно из квартала.

Наградите "Полицай на месеца" са учредени от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен и местната журналистическа колегия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право