Добрия човек ще търсят в Пловдив днес

Акцията ще се проведе на Главната срещу Стълбите на Каменица

Акцията "В търсене на добрия човек" ще се проведе този четвъртък от 11 до 18 часа на Главната улица в Пловдив срещу Стълбите на Каменица. Целта на кампанията, организирана от Националния алианс на хора с редки болести с подкрепата на Община Пловдив и Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника (ПГХТТ), е да издири най-добрите пловдивчани, предложени от съгражданите си.

Средношколците от ПГХТТ ще организират "Патрули на добротата" и ще разговарят с минаващите по Главната за доброто около тях. "Не само празниците са времето, когато се обръщаме към семейните и общочовешките ценности, а и обикновените делници. Елате на "Пункта на добротата" и разкажете историята на ваш близък, приятел или човек, на когото се възхищавате и който ви служи за ориентир за нравствена доброта, социална отговорност, отзивчивост и съпричастност към проблемите на другите. Елате на "Пункта на добротата", ние ще запишем вашата история и ще помогнем тя да достигне до всички пловдивчани. Нека заедно направим Пловдив и неговите хора по-добри!", призовават организаторите на акцията от Националния алианс на хора с редки болести.

Те са приготвили грамоти с приза "Най-добрия човек", с които ще бъдат наградени хората, които мотивират другите да бъдат по-добри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони