Ето ги жертвите на убиеца от Чикаго

Таня Цанева, ЦИК: До момента няма сигнали за купуване на гласове

Австралия: Притеснени сме от неясните законови основания за задържането на Полфрийман

Защо заводите за автомобили заобикалят България Оборотите в изработката на компоненти растат с 27%

Проблем със сензорите на Tesla Електрониката не улавя бързо движещи се обекти, които изведнъж попадат в обсега на автомобила

Патриарх Неофит отслужи Архиерейска света Литургия на Петковден (СНИМКИ)

Apple забавя споделянето на iCloud папки

Министър Петков: Предвидено е увеличение на всички пенсии с 6,6% от юли

Огромни вълци унищожават добитъка в благоевградско село

44-годишен мъж е с опасност за живота след пожар в Бургас

Мъж е убит с нож в Костенец

Откриха най-тежкото авокадо в света Рекорд на Гинес и за най-голяма плодова салата

Три дни безплатни прегледи във ВМА на пациенти с акне

Какво поучително има за жената и за мъжа в статия за рибите?

Не българите, а британците родиха расизма Ще помисли човек, че англичаните ще играят мач в столицата на апартейда, а не в София

Илияна Йотова: Липсват резултати в борбата срещу трафика на хора

„Няма достатъчно резултати и мерки за справяне с добре развитата каналджийска мрежа, която буквално продава жени за сексуална експлоатация или работна ръка на черния пазар на труд”, заяви евродепутатът Илияна Йотова в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург по време на дебати относно трафика на хора в Европа, предаде „Фокус“.

„Броят на документите за гарантиране на човешки права се оказва обратнопропорционален на реалните резултати. Как иначе да си обясним, че именно в европейските страни, в 21 век може да се говори за бели робини, за търговия и експлоатация на деца“, допълни Йотова.

Тя изказа мнение, че е необходимо засилване на мерките по изпълнението на директивата за борбата с трафика на хора и защитата на жертвите, от страна на държавите в ЕС и препоръча повече действия по превенция и защита на жертвите.

Европейският парламент публикува специален доклад за нивата на трафик на хора, според който България и Румъния са сред първите страни-източници на трафик на жени и деца. Към това се прибавя и трафик за сексуална експлоатация и работна ръка за черния трудов пазар на Европа.

Според Европол, 70% от жертвите на трафик са граждани на ЕС, а 80% са жени и деца. През 2014 г. 69% от трафикантите са граждани на ЕС, повечето от България, Унгария и Румъния. „Имаме нужда и от по-добра координация между службите за сигурност и европейските агенции за разбиване на транснационалните престъпни организации“, казва Йотова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.