Армията, флота и авиацията се включват в борбата с огнената стихия в Атика

Дядо вкара ало-измамник в ареста, даде му вестници

Археолози откриха уникален за България оловен печат край Лютица

Доналд Тръмп: Северна Корея не е изстрелвала ракета от 9 месеца

Катастрофа между кола и камион затвори за движение Прохода на Републиката

Тир помля такси в Търново Пострадали са шофьорът и двама пътници в колата

Каракачанов за напрежението в Странджа: Тази излишна политическа истерия на опозицията не я разбирам

Пламен Димитров, КНСБ: Искаме 12% увеличение на заплатите в бюджетната сфера за 2019 г.

Община Бургас ремонтира и обнови пострадали от вандализъм детски площадки в „Меден Рудник“

Над 150 български военнослужещи се завърнаха от Афганистан

Бербатов намекна, че е близо до отказване от футбола

Мая Минчева – от любим кмет в Обнова до любима учителка в Сиатъл Не съм излизала нито минута от България, душата ми остава там, казва дамата

МВР осигурява дейността по дезинфекция на стопанства, засегнати от чума (ВИДЕО)

Шофьор блъсна 8-годишно момче, след което избяга 

В УМБАЛ Бургас помагат на хора с ампутирани крайници да проходят отново

Илияна Йотова: Липсват резултати в борбата срещу трафика на хора

„Няма достатъчно резултати и мерки за справяне с добре развитата каналджийска мрежа, която буквално продава жени за сексуална експлоатация или работна ръка на черния пазар на труд”, заяви евродепутатът Илияна Йотова в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург по време на дебати относно трафика на хора в Европа, предаде „Фокус“.

„Броят на документите за гарантиране на човешки права се оказва обратнопропорционален на реалните резултати. Как иначе да си обясним, че именно в европейските страни, в 21 век може да се говори за бели робини, за търговия и експлоатация на деца“, допълни Йотова.

Тя изказа мнение, че е необходимо засилване на мерките по изпълнението на директивата за борбата с трафика на хора и защитата на жертвите, от страна на държавите в ЕС и препоръча повече действия по превенция и защита на жертвите.

Европейският парламент публикува специален доклад за нивата на трафик на хора, според който България и Румъния са сред първите страни-източници на трафик на жени и деца. Към това се прибавя и трафик за сексуална експлоатация и работна ръка за черния трудов пазар на Европа.

Според Европол, 70% от жертвите на трафик са граждани на ЕС, а 80% са жени и деца. През 2014 г. 69% от трафикантите са граждани на ЕС, повечето от България, Унгария и Румъния. „Имаме нужда и от по-добра координация между службите за сигурност и европейските агенции за разбиване на транснационалните престъпни организации“, казва Йотова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.