Откраднатата от Пловдив линейка беше открита пред софийската болница “Св. Анна”

Ген. Боцев: Държим колкото може по-бързо правителството да сключи договора за нов изтребител

Съдът остави в ареста всички от кметската завера в “Младост” Прокуратурата потвърди за четвърти задържан в началото на акцията. Не е свидетел, но е в СРС-тата

Дядо отиде до магазина и изчезна

Задържаха под стража двама дилъри, спипани с хероин и амфетамини

РИОСВ-Бургас отряза зелените за „Иракли“: Съдът се произнесе, няма законово основание за спиране на строителството

Общинската дирекция “Превенции” провежда юбилейна кампания “Не шофирай, ако си пил” Всеки абитуриент - с бележник за разумно поведение на пътя

Братя Юзеирови с условни присъди за партия ОТОМАН

Изтребители и военни командоси със зрелищна демонстрация в Граф Игнатиево (СНИМКИ)

Повреден колектор замърсява река Екренска

Скандални твърдения за “български злодейства” в сръбска обява за ученически литературен конкурс

Премиерът Борисов ще участва в лидерска среща по Процеса „Бърдо-Бриони“

Гришо се измъчи с тунизиец в Барселона

Мъж се е хвърлил пред влака Перник – София

Три жертви на морбили в Гърция

Илияна Йотова: Липсват резултати в борбата срещу трафика на хора

„Няма достатъчно резултати и мерки за справяне с добре развитата каналджийска мрежа, която буквално продава жени за сексуална експлоатация или работна ръка на черния пазар на труд”, заяви евродепутатът Илияна Йотова в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург по време на дебати относно трафика на хора в Европа, предаде “Фокус”.

“Броят на документите за гарантиране на човешки права се оказва обратнопропорционален на реалните резултати. Как иначе да си обясним, че именно в европейските страни, в 21 век може да се говори за бели робини, за търговия и експлоатация на деца”, допълни Йотова.

Тя изказа мнение, че е необходимо засилване на мерките по изпълнението на директивата за борбата с трафика на хора и защитата на жертвите, от страна на държавите в ЕС и препоръча повече действия по превенция и защита на жертвите.

Европейският парламент публикува специален доклад за нивата на трафик на хора, според който България и Румъния са сред първите страни-източници на трафик на жени и деца. Към това се прибавя и трафик за сексуална експлоатация и работна ръка за черния трудов пазар на Европа.

Според Европол, 70% от жертвите на трафик са граждани на ЕС, а 80% са жени и деца. През 2014 г. 69% от трафикантите са граждани на ЕС, повечето от България, Унгария и Румъния. „Имаме нужда и от по-добра координация между службите за сигурност и европейските агенции за разбиване на транснационалните престъпни организации”, казва Йотова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.