ДПС няма да подкрепи кандидатурата на Томислав Дончев за социален министър

"ДПС няма да подкрепи в пленарна зала кандидатурата на Томислав Дончев за министър на труда и социалната политика", заяви пред журналисти Хасан Адемов-депутат от ДПС и министър на труда и социалната политика в кабинета „Орешарски”, предаде БГНЕС.

„Още от създаването на това правителство сме заявили, че сме опозиция на това управление, заради формулата му. Изборът на министри и бюджетът са онези важни проекти, които прокарват границата между управление и опозиция. Ние няма да подкрепим каквато и да е персонална промяна в този кабинет”, обясни Адемов.

Той смята, че Дончев не е от отявлените експерти в сферата на социалната политика. "Това не означава, че той не може да бъде добър министър, ако изгради добър екип. Трима от четиримата зам.-министри и началникът на кабинета на Ивайло Калфин са освободени към днешна дата. Ако няма сериозна експертна подкрепа, Дончев няма как да постигне дори резултатите от Ивайло Калфин”, предрече Адемов.

„При положение, че мнозинството всеки ден генерира кризи, няма как да се говори за стабилно управление. Политиките във всеки един от секторите са зависими от прищевките на едната или другата част от управляващото мнозинство”, коментира още Хасан Адемов.

Коментари

Задължително поле