България e домакин на състезание за топ охранители

Отбори от цяла Европа ще покажат как се пазят ВИП лица, как се стреля от движещ се автомобил и как се обезвреждат взривни устройства.

България и Българската бодигард федерация (ББФ) за първи път ще бъдат домакини на Европейското първенство „Бодигард“. Надпреварата ще се състои от 14 до 17 май 2016 г. в София и в Пловдив.

Европейското първенство ще се проведе по правилника на Международната бодигард федерация (IBF) и в него ще премерят сили телохранителите на президентите в Европа.

Спортният приложен многобой включва осем дисциплини и подпомага развитието, поддържането и подобряването на физическата дееспособност на екипите за охрана чрез състезания и спорт. Провеждането на състезанията „Бодигард” стават арена на изява на спортните и професионални умения на състезателите, спомагат за обмяната на опит и създаване на социални отношения между спортисти от различни служби за сигурност. Те мотивират отборите да провеждат целенасочена подготовка за постигането на високи спортни резултати във всички дисциплини на многобоя.

Ето кои дисциплини включва приложният многобой:

1. Тактика и техника на съпровождане на VIP - лице

2. Ръкопашен бой

3. Стрелба в мишена по време на съпровождане

4. Бърза стрелба от различни положения

5. Стрелба от автомобил

6. Майсторско управление на автомобил

7. Търсене на взривни устройства в автомобил

8. Оказване на долекарска помощна на охранявано лице и евакуация с преодоляване на препятствия

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини