Изправят на съд двама, организирали кражба на 9330 лв. от каса на общинска фирма в Търново

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже, за кражба на 9330 лв. от каса на общинска фирма. Техен съучастник в престъплението е в неизвестност. Обвинението срещу Георги А . и Пламен Н. е за това, че за времето от 1 август до 4 септември миналата година са действали като подбудители и помагачи в съучастие с неустановен по делото извършител.

Злодеянието било извършено чрез предоставяне на ключове и даване на разяснения за помещението, в което се намира металния сейф с парите. Дадено било и подробно описание на пътя, по който се стига до канцеларията. На извършителите бил съобщен и кодът за изключване на охранителната система. Уговорено било на 4 септември апашът да проникне в помещението и да отмъкне крупната сума, оставената от касиера на общинската фирма "Организация на движението паркинги и гаражи" ЕООД.

През 2015 г. Георги работел в общинското дружество. В разговор с колежка разбрал, че в нея се намирали ключове от касата, в която се съхранявали служебни пари. Решил, че може да вземе тези ключове и да открадне наличните авоари. Свързал се с другия обвиняем, като поискал да организира кражбата. Георги подпомогнал Пламен, като му предоставил ключовете за сейфа и му дал подробна информация как да се добере до нея.

В уречения ден наетият крадец се проникнал в офиса на дружеството, като деактивирал охранителната система чрез предоставения му код. После строшил патрон на врата, осигуряваща достъп към касата и чрез използване на дубликати на ключове отворил касата и взел банкнотите.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районния съд в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право