Балъков дари своя рожден ден на децата

Всички подаръци за 50-ия си рожден ден Красимир Балъков дари на децата, лишени от родителски грижи, в домовете "SOS детски селища". От 20 години легендата на футбола ни е посланик по света на благотворителната организация. А по случай юбилея си Бала каза на гостите: "Не искам подаръци. Който каквото може да даде за децата."

Така на изискана церемония магическият халф връчи на дома в Трявна 17 240 лева. Малчуганите се отблагодариха с футболно табло, а всеки от тях написа послание. Балъков подари на малките възпоменателни фланелки.

"Чест и удоволствие е да съм част от тези, които помагат на децата - рече Бала. - За мен тази кауза е лична. И докато съм жив, ще работя за нея. Човек трябва да има кауза. Успял съм в някои аспекти от живота и искам да помогна с каквото мога. В очите на тези деца виждам очакване и надежда. Карат ме да се чувства полезен. Преди 20 години се запознах с едни деца, които днес са улегнали и реализирани младежи. Бъдещето ни са те. Аз съм баща на две деца. Вярвам, че когато човек има късмет в живота, трябва да върне. Добротата няма цена. Чувството е много специално и няма нищо общо с победите на футболния терен. Знам, че не всеки в България може да помага. Но тези, които са в състояние, нека го направят. Винаги съм отворен за малките в нужда."

"Виждаме как се реализират децата, отгледани в приемни семейства - добави Елена Петрова, един от първите посланици. - Поклон пред Краси Балъков за всичко, което прави."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена