Тази нощ ще има валежи, които утре ще намалеят

През нощта ще е облачно и ще вали интензивно главно в западната половина на страната. Ще има и гръмотевици. Минималните температури ще са между 11° и 16°. Това съобщиха от Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Утре преди обяд ще превалява дъжд. Облачността за кратко ще се разкъса и намалее до слънчево. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа до умерен и временно силен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°. До края на утрешния ден все още има опасност от разливи на реки. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за май – през деня ще се повишава.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно облачно и все още на места ще вали и гърми. Около обяд валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее до слънчево. След обяд ще е облачно и на места за кратко ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха: 20-25°. Температурата на морската вода е 15-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд валежите ще спрат временно и облачността временно ще се разкъса. По обяд и след обяд ще е облачно и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 10°.

В събота ще е предимно слънчево. Сутринта ще се образува мъгла. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планините ще превали дъжд за кратко. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 9° и 14°, а максималните - между 23° и 28°.

В неделя от запад-северозапад с до умерен вятър. Температурите ще започнат да се понижават. Облачността ще е променлива, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

В понеделник ще има гръмотевично бури и валежи на много места и ще е предимно облачно. В отделни райони валежите ще бъдат значителни. Понижението на температурите ще продължи и минималните ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 17° и 22°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето