Плъхове изпълзяха в София заради дъждовете

Фирмите за борба с вредители отчитат бум на нападнати от напастта софиянци.

Стотици гризачи стряскат столичани и заради строежа на метрото.


Мишки изкачат и около централните булеварди, на които се извършват ремонти.

Стотици плъхове изпълзяха от шахти, мазета и гаражи заради обилните дъждове в София през последните дни. Все повече столичани са в паника, защото гризачите напускат наводнените си убежища и тръгват по приземните и горните етажи на сградите. Не рядко могат да бъдат видени дори по улици и градинки.

„Заради обилните дъждове плъховете мигрират, в търсене на сухи места. Излизат от скривалищата си, а и числеността им се увеличава. Много от тях обаче не успяват да оцелеят заради прииждащата вода, обясни пред „Труд“ Цезарина Илиева, главен експерт в дирекция „Надзор на заразните болести” в Столичната регионална здравна инспекция. Тя обясни, че много плъхове се появяват и в районите, в които се строи третият лъч на столичното метро. Именно там най-често се оплакват от мишата напаст. Гризачи изкачат и около централните булеварди, на които се извършват ремонти.

От една от най-големите фирми за борба с вредителите също потвърдиха пред вестника, че все повече паникьосани жители на столицата търсят услугите им заради дъждовете. Засегнати са всички квартали, като най-лоша е ситуацията именно в центъра. От Столична община вече са пръскали срещу вредители, отрова се поставя и в канализациите от „Софийска вода“, но това ще бъде повторено чак през есента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини